Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-11 19:56:00

Borçların hafifletilmesi yönünde ilerleme kaydedildi

Dış Haberler, 11 Nisan (HİBYA) – Dünya Bankası Başkanı David Malpass, dünyanın en fakir ülkelerine olan borçların azaltılması çağrısının ardından ilerleme kaydedildiğinden emin olduğunu söyledi.

Guardian gazetesinin haberine göre David Malpass, Uluslararası Para Fonu ile ortaklaşa yapılan ödemelerde geçici bir ara verilmesi çağrısının önümüzdeki hafta hem G7 hem de G20 ekonomilerinin finans yetkilileri tarafından görüşüleceğini belirtti.

Çin ve diğer büyük alacaklıların 1 Mayıs'tan itibaren Uluslararası Kalkınma Birliği (IDA) ülkelerinden olan borç ödemelerini askıya almaları ve pandemi ile mücadele etmeleri için kaynakları serbest bırakmaları önerilmişti. IDA ülkeleri dünya nüfusunun dörtte birini oluşturuyor ve dünya nüfusunun üçte ikisi bu ülkelerde aşırı yoksulluk içinde yaşıyor.

Bu konu, son yirmi yılda gelişmekte olan ülkelere borç vermeyi büyük oranda artıran G20 üyesi Çin için özellikle kritik önem taşıdığı belirtiliyor.

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, Çin hükümeti, bankaları ve şirketleri 2000-2017 yılları arasında Afrika'ya 143 milyar dolar borç verdi.

Bazı tahminlere göre, Çin'in verdiği krediler, şu anda Dünya Bankası'nın Afrika ülkelerine verdiği kredileri çok büyük oranda katlamış durumda.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.