Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-11 15:53:00

Enflasyon verisi ne kadar önemli

 

ABD

“Enflasyon Verisi Ne Kadar Önemli”

Fed’in para politikasında önemli bir paya sahip olan enflasyon verisinden %2 üzerinde kalıcılık sürmektedir. %2 üzeri enflasyon ekonomik aktivitenin iyi gittiğine işaret ederken, corona virüsü kaynaklı belirsizlik ve ekonomik hasar enflasyon üzerinde negatif baskı oluşturabilir. Virüs kaynaklı Fed’in acil toplantı ile 50 baz puan faiz indirimi ilerleyen dönemde enflasyon dinamiklerini etkilemesi şaşırtıcı olmayacaktır.

 

PİYASANIN ROTASI

BoE Şok Faiz İndirimi…

Virüsün yıkıcı ekonomik hasarlarına karşı merkez bankalarının şok hamleleri devam ederken, devreye İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) 50 baz puanlık şok faiz indirimi girmiştir. Fed’in tetiklediği acil toplantılara henüz ECB katılmazken, planlı toplantısı 12 Mart Perşembe günü olacaktır. Lagarde, ECB’nin gerekli adımları atabileceğine ilişkin sinyal etkisini kullanırken, olası faiz indiriminin çare olmayacağı ortak görül olarak piyasada yer almaktadır.

Corona virüsünde güncel durum ise vaka sayısı 119900 – iyileşen kişi sayısı 66469 – ölü sayısı 4360 kişiye ulaşmıştır.

Ülke dağılımında ise İtalya ve İran riskleri öne çıkarken, güncel durum aşağıda yer alan grafikten takip edilebilir. Grafikte G.Kore – İtalya – İran – ABD – Çin ve Japonya vaka sayıları belirtilirken, 3 günlük değişimler barlar şeklinde gösterilmiştir.

 

Kaynak: Bloomberg

ABD 10 yıllık tahvil faizi sıfır üzerinde kalıcı olurken, %0,70 seviyesinde dengelenmektedir. Kısa dönemli pozitif risk algısı için %1 seviyesi kritik olabilir. Negatif önde ise %0,50 altında hareket risk algısının bozulmasını tetikleyebilir.

Endeksler tarafında fiyatlama davranışları için S&P500 endeksinin 2800 seviyesi üzerinde kalıcı olup olmayacağı takip edilebilir.

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.