Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-20 11:28:00

Çocuklara bilimi sevdiren yapım Nina ve Nöronlar CBeebies’te

Oyun yoluyla öğrenmeyi teşvik eden okul öncesi yapımları miniklerle buluşturan CBeebies, çocukların temel bilimleri kolayca anlamasına yardımcı olan Nina ve Nöronlar’ı ekranlara taşıyor. Bafta ödüllü program, 9 ve 10’uncu sezonları ile her gün saat 18:15’te Digiturk’teki CBeebies kanalında minikleri bekliyor

Program, Nina ve beş duyuyu (tat, dokunma, gör ses ve koku) temsil eden animasyon karakteri nöronların çocukların zihinlerini bilim dünyasına açarak, etrafımızdaki dünyanın nasıl çalıştığını açıkladıkları bir seri keşif yolculuğunu konu alıyor.

Nina ve Nöronlar: Canlanın

9’uncu sezonda yetenekli biliminsanı Nina ve meraklı genç deneyciler spora dair ilgi çekici alanları keşfetmek için İngiltere’yi geziyor. Nina ve beş nöronun yardımıyla, izleyiciler spor yapan insanların neden harika olduklarını ve dışarı çıkarak nasıl sportif olunabileceğini öğreniyor. Sezon, Nina’nın 2018 Avrupa Şampiyonası’na da ev sahipliği yapmış, adını İngiltere’nin en başarılı olimpik atleti Sir Chris Hoy’dan alan, Sir Chris Hoy Velodrom’da bisikletçi ile buluşmasına yer vererek devam ediyor. Nina ve yardımcıları bu buluşmada dalgıçların suya daldıklarında nasıl daha az sıçrama yapabileceklerini eğlenerek keşfediyor.

Nina ve Nöronlar: İnşa Ediyoruz

10. sezonda ise Nina ve genç deneyciler, İngiltere ve Avrupa'yı inanılmaz yapılar bulmak için seyahat ediyor. Nina ve nöronların yardımıyla, inşaa sürecinin nasıl çalıştığını ve yapıları görkemli kılan etmenleri açıklıyor. Nina bu sezonda, görme nöronu Luke yardımıyla binalarda neden bu kadar çok üçgen gördüğümüzü araştırırken, koku nöronu Ollie yardımıyla iskelelerin nasıl inşa edildiğini ve kuşların büyüleyici yuvalarını nasıl yaptıklarını keşfediyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.