Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-07 17:19:00

Пътят на политиката на Централната банка и покачването на лихвените проценти

За да се избегнат последствията от увеличаващата се колебливост на валутния курс и репликата от август 2018 г., интересите всъщност са насочени към Централната банка, както във всяка нестабилност и когато обмисляме възгледи как да го контролираме. Изглежда, че приоритетната точка трябва да се измести от растеж към ценова стабилност. Тъй като ръстът, осигурен от кредитната експанзия и ниските TRY лихвени проценти, доминира в протекционисткия подход на валутния курс и предизвиква обезценяване на TRY. Променливостта на TRY е важен въпрос, защото ще предизвика инфлация в страна като нашата, където използването на вносни суровини е интензивно, което вече е във фаза на значителен натиск върху разходите.

Какво се е случило от вчера насам, какви са възможните ефекти и действия? 

· Централните банки имат набор от инструменти, включително лихва и странични инструменти. Необходими резерви, ликвидни транзакции, репо сделки и др. Сред странични инструменти. вербалната ориентация и комуникация и дори предприемането на действия не могат да се считат за инструменти на политиката. В среда, в която очите са в контакт с Централната банка, изявленията, публикувани от вчера, са важни. 

· На първия етап Централната банка иска да нормализира мерките за осигуряване на изобилна ликвидност и затягане на TRY.

· За да се намалят рисковете от кредитната експанзия и ефекта от затоплянето на икономиката, някои договорености (включително съотношение глава към глава и лихва на TAV) ще бъдат смекчени. 

· С облекчаването на съотношението на активите банките ще забавят кредитирането при оценки на риска в рамките на управлението на активи и пасиви. 

· Разходите за финансиране на TRY, които бяха по-ниски от нивото на лихвения процент преди, ще бъдат намалени до нива над лихвения процент, цената на TRY ще се увеличи, като по този начин банковата лихва ще се увеличи.

· Кампании като пакети за заем с ниска лихва ще спрат за известно време. В рамките на нарастването на лихвените проценти и на факта, че тенденцията към забавяне на кредитите на банките ще се забави, растежът и търсенето на заеми ще се забавят и растежът ще бъде поставен на спирачките. 

· Посланието на Централната банка, че може да използва всеки инструмент е важно, тъй като проактивността на Централната банка също трябва да се вярва. 

· Ако мерките за ликвидност, страничните инструменти, рефералите не намаляват нестабилността, Централната банка трябва да бъде в състояние да повиши лихвените проценти. Тъй като ние сме в отрицателна реална лихва по отношение на действителната инфлация и очакваната инфлация, повишението на процента трябва да се извърши към 1,5 - 2 пункта над инфлацията.

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.