Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-12 17:17:10

"Çin, gelişmekte olan ülkelerin meşru kaygılarına ilgi gösterilmesini daima destekliyor"

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in uluslararası toplumun gelişmekte olan ülkelerin ortak iradeleri ve meşru kaygılarına ilgi göstermesini daima desteklediğini söyledi.

Basına yansıyan habere göre, Hindistan, 12-13 Ocak günlerinde çevrim içi olarak düzenlenecek Küresel Güney'in Sesi Zirvesi’ne(Voice of Global South Summit)120’den fazla gelişmekte olan ülkenin liderleri, dışişleri bakanları ve maliye bakanlarını davet etti. Zirvede gelişmekte olan ülkelerin finansal gelişmeleri ve enerji güvenliği gibi konuların ele alınması bekleniyor.

Wang Wenbin günlük basın toplantısında söz konusu haberi yorumlarken şunları söyledi:

“Hindistan, Çin’e toplantı hakkındaki düşüncelerini ve planlarını bildirdi. Uluslararası toplumun gelişmekte olan ülkelerin ortak iradeleri ve meşru kaygılarına ilgi göstermesini daima destekleyen Çin, gelişmekte olan ülkelerin dayanışmaya dayalı iş birliğine ve ortak kalkınmasına büyük önem veriyor. Çin, uluslararası toplumun kalkınma sorunuyla ilgilenmesini sağlamak ve kalkınma iş birliğini derinleştirmek amacıyla Küresel Kalkınma İnisiyatifi’ni ileri sürdü. Gelişmekte olan ülkelerin kalkınma sürecinde karşı karşıya bulunduğu özel tehditlere ilgi gösterilmesini vurgulayan inisiyatif, ağırlıklı alanlardaki iş birliğinin derinleştirilmesine vurgu yaptı.”

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.