Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-06-05 18:42:26

Sakarya Büyükşehir Belediye'sinden 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde örnek bir etkinlik düzenledi. Doğa dostu, çevreye duyarlı ve yeşili koruyan projeleriyle bilinen Büyükşehir, vatandaşları “Yarının Sakarya’sı için El Ele” programında buluşturdu.

Büyükşehir’in tüm birimleri ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sapanca Gölü havzasında ve çevresinde geniş çaplı bir temizlik yaptı. Göl havzasının içine botla giren dalgıçlar is suya dalış yaptı. Suyun içinden araç lastiği, plastik malzemeler, cam ürünleri ve hatta bazı tıbbi atık malzemeler çıktı.

Etkinlikte Yüce’ye Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Büyükşehir bürokratları, personeller, STK temsilcilileri, öğrenciler, işçiler ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Sakarya’nın ve Kocaeli’nin içme suyu kaynağı olan göle atılan bu atıklar, çevreye karşı duyulan hassasiyetin artması gerektiği gerçeğini gözler önüne serdi. Ayrıca, göl çevresinde de geniş çaplı bir temizlik yapıldı. Piknik yapmak veya gezi için bölgeye vatandaşların attığı atıklar ve çöpler torbalara dolduruldu. Programda dünyanın geleceği için vazgeçilmez olan tabiatın geleceğe sağlıklı şekilde taşınabilmesi için önemli mesajlar verildi.

Çevrenin önemine bir hadisle dikkat çeken Başkan Yüce, “İnsanoğlunun en baştaki görevi Mevla’mın bizlere emanetleri olan tabiata, canlı ve cansız tüm varlıklara müşfik davranmak, onlara layıkıyla sahip çıkmaktır. Peygamber Efendimiz bir hadisinde; ‘Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz’ diye buyuruyor. Biz toplum olarak doğanın, çevrenin, yeryüzündeki her bir canlının böylesine kıymetli olduğu bir medeniyetten geliyoruz. İşte insan ve çevre arasındaki bu ilahi ölçü bizim de hizmet anlayışımızın özünü oluşturmaktadır” dedi.

Yüce, Büyükşehir olarak kendilerine yüklenen sorumluluğa uygun hareket ettiklerini ifade ederek, “Her fırsatta Sakarya’mızın şehirlerin şehri olduğunu dile getiriyoruz. Turizmiyle, sanayisiyle, tarımıyla, sporuyla her özelliği ile anılan Sakarya’mız, ilk önce doğasıyla ön plana çıkıyor. Bizlere düşen sorumluluk ise bu doğayı koruyup gelişimi için elimizden geleni var gücümüzle yapmaktır. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, her daim doğamızı ve doğanın mirası olan kaynaklarımızı korumaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Doğanın bizlere mirası olan Sapanca Gölümüz de üstüne çok çalışmalar gerçekleştirdiğimiz bir husustur” diye konuştu.

Etkinlik sonunda toplanan çöpler ve gölden çıkarılan atıklarla günün anısına fotoğraf çekilen Başkan Yüce ve katılımcılar hep birlikte “Doğa olmazsa, insan olmaz. Doğa için seferber olalım” çağrısı yaptı.

 

 

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.