Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-10 15:32:00

Tekfen, Türkiye iklim ve su liderleri arasında

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Tekfen Grup Şirketler Başkanı Cahit Oklap, Tekfen olarak, iş hedeflerinin yanı sıra gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için üzerlerine düşen görevi yaptıklarını belirtti.

 

Dünya Ekonomik Forumu’nun her yıl yayınladığı Küresel Risk Raporu’nun 2020 yılı çalışmasında ilk kez, önümüzdeki on yılda beklenen küresel risklerin ilk beşi çevresel risklerden oluşmaktadır. On yıllık süre içerisinde gerçekleşme olasılığı en yüksek beş küresel risk; aşırı hava olayları, iklim değişikliğiyle mücadele ve uyumdaki başarısızlık, doğal afetler, biyolojik çeşitlilik kaybı ve ekosistem tahribatı ile insan kaynaklı çevresel zarar ve afetler olarak listelendi. Çevresel risklerin her geçen gün etkisini artırdığı günümüzde, başta kamu ve özel kuruluşlar olmak üzere herkese önemli sorumluluklar düşüyor.

 

Sadece bugüne değil yarınlara da sürdürülebilir bir dünya bırakmak için bu alandaki çalışmalarını sürdüren Tekfen Holding, dünyanın en güçlü yeşil Sivil Toplum Kuruluşu olarak tanınan CDP (Carbon Disclosure Project) İklim Değişikliği Programı ve Su Programı’nda “A (-)” bandında yer alarak Türkiye’nin İklim ve Su Liderleri arasında yer alma başarısını gösterdi. İlk kez 2010 yılında İklim Değişikliği ile ilgili verilerini izlemeye, ölçmeye ve analiz etmeye başlayan, 2017 yılından bu yana ise CDP İklim Değişikliği Programı’na, 2018 yılından bu yana da CDP Su Güvenliği Programı’na şeffaflıkla resmi raporlama yapan Tekfen Holding’in bu başarısı, bağımsız kuruluşların değerlendirilmesi sonrası verildi.

 

Bağımsız kuruluşlar, CDP tarafından hazırlanan sorulara verilen cevapları, CDP tarafından yayımlanan puanlama kılavuzuna göre değerlendirmekte ve programa katılan firmaları, vermiş oldukları cevaplara göre A, A(-), B, B(-), C, C(-), D, D(-) ve F bantlarında derecelendirmeye tabi tutmaktadır. A ve A(-) bandında yer alan şirketlerin, “Liderlik” seviyesinde olduğu kabul edilmektedir.

 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Tekfen Grup Şirketler Başkanı Cahit Oklap, Tekfen olarak, iş hedeflerinin yanı sıra gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için üzerlerine düşen görevi yaptıklarını belirterek, “Bu çalışmalarımız doğrultusunda uluslararası bir değerlendirmede, 2019 yılında hem İklim Değişikliği, hem de Su Güvenliği programlarında Türkiye’nin İklim ve Su Liderleri arasında yer almak bizim için çok önemli. Özellikle de su kategorisinde, geçtiğimiz yıl “B” bandında yer alan 5 şirketten sadece Tekfen’in “A-“ bandına çıkması; sürekli iyileşme çabamızın sonuç verdiğinin somut göstergesi olmakla kalmıyor, bu uğurda müthiş bir motivasyon da sağlıyor.” dedi


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.