Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-09 09:26:00

Ekonomilerin açılması risk iştahını destekliyor

Global endesklerin pozitif hareketinde, ekonomilerin açılarak sorunsuz şekilde ilerlemesi önemli etken olmaya devam ediyor. Dün ABD’de New York’ta ekonomik faaliyetlerin başlamasıda pozitif fiyatlamaları destekleyen gelişmelerden biri. Bu sabah baktığımızda ise Asya borsalarında ağırlıklı olarak pozitif bir tablonun hakim olduğu gözleniyor. Vadeliler cephesinde ise karışık bir tablo var. Bu sabah Kuzey Kore ve Güney Kore arasında yaşanılan gerginlik ve Kuzey Kore tarafından alınan karar günün geri kalanındaki fiyatlamalar adına önemli olacak. Gelişmelerin seyri risk iştahını negatif etkileyebilir. Emtia cephesinde ise ons altın, endekslerdeki hareketin etkisi ile satış baskısı görürken diğer yandan doların zayıf seyri ile tepki alımları ile karşılaşıyor. Bu sabah ons altın 1695$ üzerinde fiyatlanıyor ve 1700$ direnci önemli bir seviyeye işaret ediyor. Petrol cephesinde ise üretim kesinti kararında sağlanan anlaşmanın ardından, Irak’tan bu konuya desteğin geleceğini duyurması petrol fiyatlarını bu sabah pozitif etkiliyor.

Yurtiçi piyasalarda ise endeks dün 111.042 seviyesini test etti. Günü ise 109.637 puandan %0.35 aşağıda kapattı. Bankalar ve sanayi cephesinden gelen kar satışları endeksin aşağı yönlü hareketine piyasa kapanışına doğru hız kazandırdı. Endeksin pozitif hareketini koruyabilmesi adına 110 Bin üzerinde kalıcı olması önem arz ediyor. Dolar/TL kurunda ise bu sabah 6.78 seviyesi izleniyor. Kur 6.75-6.80 bandı içerisinde hareket ederken, yukarıda 6.80 direnci önemli olacak. Bugün yurtiçi piyasalarda önemli bir takvim bulunmuyor. Normalleşme adımları ile vaka sayısındaki tablo gelecek kararların belirlenmesi adına önemli bir unsur olacak. Bu nedenle olası yapılacak Kabine Toplantısı ve gelecek açıklamalar kritik olabilir. Dolayısıyla haber akışlarının bu dönemde yakından takip edilmesinde fayda var.

Ekonomilerin açılması risk iştahını destekliyor...
Manşette Öne Çıkanlar

  • Kuzey Kore, Güney Kore'yi yeniden "düşman" ilan etti. Pyonyang, Seul ile acil iletişim hattını keseceğini açıkladı.
  • ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, altı ay önce İran’ın önde gelen deniz nakliyatı şirketlerine uygulanacağını duyurduğu yaptırımların devreye girdiğini açıkladı.
  • Fed, "Main Street" reel ekonomi kredi programı  için şartları gevşetti.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü. Görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra Libya krizi başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.
  • Dünya Bankası, Türkiye ekonomisinin 2020 yılında %3.8 daralmasını, 2021 yılında ise %5 biyümesini bekliyor.
  • Beyaz Saray Sözcüsü McEnany, ABD Başkanı Trump'ın  koronavirüs salgınına yanıt için yeni bir yardım paketi hazırlanmasına açık olduğunu söyledi.
  • Britanya ile Japonya arasında Brexit sonrası serbest ticaret anlaşması için müzakereler bugün başlıyor.
  • Borsa İstanbul’da bugün yatay açılış bekleniyor.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.