Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-04 01:22:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan Onur Taşçıoğlu’na taziye mesajlarını iletti

Koronavirüs (KOVİD-19) sebebiyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun oğlu Onur Taşçıoğlu’nun Twitter’da yaptığı teşekkür mesajına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü yaptığı açıklamada Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin KOVİD-19 sebebiyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun ismini alacağını açıklamıştı. 

Açıklamanın ardından Cemil Taşçıoğlu’nun oğlu Onur Taşçıoğlu, Twitter’daki paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür etti. 
Onur Taşçıoğlu, “Babam Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’na hakkettiği değeri verdiğiniz, adını sonsuza kadar yasattığınız, üzüntümüzü bir nebze de olsa azalttığınız, bizi gururlandırdığınız için teşekkür ederim” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Onur Taşçıoğlu’na Twitter vasıtasıyla verdiği yanıtta, hayatını kaybeden duayen hekimden gurur duyduğunu, gelecek nesillere ilham olmasını dilediğini ve taziye mesajlarını şu şekilde iletti; 
“Sevgili Onur... Kıymetli babanız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu hocamız bugün gurur duyduğumuz, inşallah gelecekte de gurur duyacağımız tüm hekimlerimize, tüm sağlık çalışanlarımıza ilham kaynağı olacak. Hatırası hep yaşayacak. Mekanı cennet olsun.”

Rize doğumlu Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, tıp dünyasında “hocaların hocası” olarak anılırdı. Dahiliye alanında katkılarıyla tanınan Taşçıoğlu, İstanbul Çapa Tıp Fakültesinde hem hekimlik hem de öğretim görevililiği üstleniyordu. Çapa Tıp Fakültesinin enfeksiyon bölümünde KOVİD-19 tedavisi gören 68 yaşındaki Taşçıoğlu 31 Mart’ta virüs sebebiyle hayatını kaybetti. 

Taşçıoğlu’nun vefatı ardından Türkiye’de bir çok hastanenin sağlık çalışanları saygı duruşunda bulundular.

 Onur Taşçıoğlu babasına desteğini ve ölümcül hastalığa karşı direnme çağırısını sosyal medya hesabından şu şekilde duyurmuştu;

“Kalk ayağa baba! Görmüyor musum bu kadar sevenin var. Daha yetiştireceğin binlerce öğrencin, iyileştireceğin binlerce hastan var. Bizim için o güzel yüzünü göster bize. Tekrardan o renkli fularını tak ve çık karşımıza. Dimdik ve daha güçlü. Sakın pes etme!”


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.