Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali’nin açılış töreni, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ve Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın katılımıyla gerçekleşti.
Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yazgı, festivalin sadece kültürel değil, aynı zamanda sosyal ve turizm açısından da Şanlıurfa’ya önemli katkılar sunacağını belirtti.
Yazgı, “Bu festival, Şanlıurfa’nın zengin tarihini ve kültürünü dünyaya tanıtma noktasında büyük bir fırsattır.” dedi.
Vali Hasan Şıldak ise yaptığı açıklamada, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz festival, Şanlıurfa’yı kültürün başkenti yapma yolunda önemli bir adımdır. Herkesi 24 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında bu coşkuya ortak olmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Toplam 219 gün sürecek Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Şanlıurfa ayağında, 40 farklı noktada 100’ü aşkın etkinlik düzenlenecek. Sergiler, konserler, sahne gösterileri, enstalasyonlar, dijital sanat uygulamaları ve atölyelerle şehir adeta bir açık hava sahnesine dönüşecek.
Festival kapsamında Arkeoloji Müzesi, Mozaik Müzesi, Reji Kilisesi ve daha birçok noktada; "Filistin Benim Vatanım", “Hala Yaşıyorum”, “Tat ve Kokular ile Tarihte Yolculuk”, “Görsel Hafızayla Şanlıurfa” gibi sergiler sanatseverlerle buluşacak.
Serkan Kaya, Oğuzhan Koç, Bilal Sonses, Bengü, Murat Dalkılıç ve Ebru Yaşar gibi ünlü isimler sahne alacak. Ayrıca “Sıra Gecesi” ve “Senfonik Türküler” gibi yerel temalı konserler de programda yer alıyor.
Balıklıgöl Medresesi’nde “Işıkla Ateş Arasında” başlıklı mapping gösterisi yapılacak. Şanlıurfa 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde düzenlenecek konserle mahkumlara da festival coşkusu ulaştırılacak.
Ocak ayında vefat eden usta sanatçı Ferdi Tayfur’un anısına “Sabahçı Kahvesi” adlı enstalasyon sergisi sanatseverlerle buluşacak.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.