Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-08-23 16:07:41

Endüstriyel kümeler Çin’in orta ve batı kesimini aydınlatıyor

Son on yılda, Çin’in orta ve batı bölgesinde bulunan birçok şehir, hızla gelişiyor. Uydu görüntüleriyle bu değişiklikleri fark etmek mümkün.

Shaanxi eyaletinin merkezi Xi'an şehrinde, son on yılda yerleşik nüfus artışı 4 milyonu aştı.

Henan eyaletinin merkezi Zhengzhou şehri, son on yılda yerleşik nüfus artışında ülkenin ilk beşinde yer aldı.

Guizhou eyaletinin merkezi Guiyang şehrinde ise son on yılda yerleşik nüfus artışı 1,6 milyona aştı.

Çin'in güneybatısında bulunan şehir Guiyang, geçmişte çok sayıda dağa ve az sayıda yola sahipti. Bu bölgenin gelişmesi uzun sürede engellerle karşılaşıyordu ve gençler sürekli dışarı akın ediyordu. 2013'ten bu yana, büyük veri endüstrisi temelinde büyüyen elektronik bilgi imalat endüstri, gelişmiş ekipman üretimi endüstrisi ve yeni enerji otomobil endüstrisinin sürekli gelişmesi, nüfusu çekmek için "mıknatıs" rolü oynamaya başladı.

Son on yılda, ekipman imalatı ve yeni enerji gibi stratejik endüstriyel kümeler, yavaş yavaş Çin'in doğu kıyı bölgelerinden iç bölgelere genişleyerek, Çin’in orta ve batı bölgelerinde yeni endüstriyel kümeler oluşturdu.

Sichuan eyaleti Suining şehri, Çin'in güneybatısında yer alıyor. On yıl önce, tekstil gibi geleneksel endüstrilere dayalı bir yerdi. Son on yılda, Sichuan ve Chongqing ikiz şehir ekonomik çevresinin kurulması, iki kentin kesiştiği bölgeyi kalkındırmak için güçlü bir ivme kazandırdı. Yeni enerjili araç üretimi gibi gelişmekte olan sektörler Suining’de yer aldı. Bugün, Suining'de günde 200'den fazla araç ve 28 bin metrekare devre kartı üretiliyor.

Son on yılda ülkenin yeni bölgesel kalkınma stratejileri, iç ve batı bölgelerini dışa açılmada önde gelen örnek haline getirmiştir.

Gece olduğunda değişiklikler daha görünür hale gelir. Çin Bilimler Akademisi’nin araştırmalarına göre, Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi ve Yunnan eyaletinde, gece aydınlanan alanın büyüklüğü on yılda yüzde 80'den fazla arttı.

Gece yanan ışıklar, geçmişte Çin halkının çabalarına tanıklık ederken, orta ve batı bölgelerdeki insanların daha iyi bir yaşam yaratmak için yeni umutlarını temsil ediyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.