Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-27 11:13:00

Evde kalın, ev işlerini paylaşın

YANINDAYIZ Derneği üyeleri dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede toplumsal motivasyon ve sosyal uyum çerçevesinde çifte mesaj verdi. Mesajda hem yetkililerin “evde kal” tavsiyesine uyum çağrısı yapıldı hem de toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekildi.

YANINDAYIZ Derneği’nin kurucu üyelerinden Mert Fırat ve Dr. Erkan Tozluyurt’un yer aldığı videolar sosyal medya üzerinden #EvdeKalTürkiye ve #BirlikteYeneceğiz etiketleriyle paylaşılıyor.

Videolara aşağıdaki linkten ulaşabiliriniz:

https://we.tl/t-pIcFULm4am

Kısa sürede büyük ilgi gören videolarda koronavirüs salgınını önlemek amacıyla topluma “evinizde kalın” demenin yanı sıra “ev işlerini paylaşın” mesajı da veriliyor.

Ev işlerini paylaşan erkeklerin YANINDAYIZ

Mert Fırat ve Dr. Erkan Tozluyurt binlerce beğeni alan videolarda şu mesajları veriyor: "Ülkemiz uzun ve zorlu bir süreçten geçiyor. Bu dönemde zamanımızın en büyük kısmını sokaktan, kahveden, maçtan ve işten uzakta evimizde geçireceğiz. Günlerce eşimizle, çocuklarımızla, evdekilerle aynı mekanda birlikte olacağız. Çocuklarımız evde uzaktan eğitim görecek. Bazılarımızın evinde şimdi daha da çok özen göstermesi gereken yaşlılarımız olacak. Gelin bu zor zamanlan bir fırsata çevirelim. Ev işlerinin, çocukların ve yaşlıların bakımını, temizliğin ve alışverişin yükünü paylaşalım. Bilmediğimiz ev işlerinin nasıl yapıldığını öğrenelim. Uzaktan eğitim gören çocuklarımıza yakından ilgi gösterelim. Kadın ve erkek arasında en temel eşitsizliklerden biri olan ev işlerini eşit paylaşmaya özen gösterelim. Göreceksiniz karantina çok daha rahat geçecek. Ev işlerini paylaşan erkeklerin YANINDAYIZ."


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.