Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-17 14:28:00

Michelin ve Enviro’dan sürdürülebilirlik için iş birliği

Çevre dostu Michelin, ömrünü tamamlamış lastikleri geri dönüştürmek amacıyla Enviro ile iş birliği gerçekleştirdi. Bu iş birliği ile birlikte artık aşınmış ve ömrünü tamamlamış olan lastikler geri dönüştürülerek, yeni materyallerin üretilmesinde kullanılacak.

Dünyanın en büyük lastik üreticisi Michelin, sürdürülebilir bir dünya için yeni bir iş birliğine gitti. Kullanım ömrünün sonuna gelen lastikleri geri dönüştürmek amacıyla bir İsveçli start-up şirketi Enviro ile iş birliği yapan Michelin, Enviro ile birlikte yenilikçi bir piroliz teknolojisi geliştirecek ve bu teknolojinin geniş ölçekte endüstriyelleşmesini sağlayacak.

Yeni teknolojiyle doğaya katkı

Her yıl yaklaşık 1 milyar lastiğin kullanım ömrünün sona erdiği dünyada geri dönüşüm hem sektör hem de müşteriler için büyük önem taşıyor. Michelin ve Enviro birlikte geliştirecekleri piroliz teknolojisi sayesinde, ömrünü tamamlamış lastiklerin geri dönüştürülmesini sağlayarak doğaya büyük bir katkıda bulunacak.

Sürdürülebilir hareketliliğin taahhüdü

Bu ortaklığın Michelin’in ‘Tam Sürdürülebilirlik’ vizyonuyla mükemmel bir biçimde uyuştuğunu ifade eden Michelin Hizmetler ve Çözümler, Yüksek Teknoloji Ürünleri İş Kolu Yöneticisi Sonia Artinian-Fredou, “2017 yılında geri dönüştürülmüş lastiklerden yüksek teknoloji ürünü mikro tozlar elde etme alanında uzman olan Lehigh Technologies şirketinin satın alınmasının ardından kurulan bu ortaklık Michelin'in geri dönüşüme ve sürdürülebilir hareketliliğe ilişkin uzun vadeli taahhüdünün bir diğer kanıtı niteliğinde’’ diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.