Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-10 15:37:00

Roche’un satışları 2019 yılında yüzde 9 arttı

 

İstanbul, 10 Şubat 2020 – Dünyanın önde gelen biyoteknoloji şirketlerinden ve kişiye özel tanı ve tedavinin de öncü firmalarından Roche, İsviçre’nin Basel kentinde gerçekleştirilen konferansta 2019 yılının finansal sonuçlarını açıkladı.

 

Geçtiğimiz yıllarda sergilediği finansal başarıyı 2019 yılı performansına taşımayı başaran şirket, grup satışlarını sabit kur cinsinden %9 arttırarak 61.5 milyar İsviçre Frangı seviyesine çıkardı. İlaç Bölümü’nün satışları %11 oranındaki artışla 48.5 milyar İsviçre Frangı olurken, Diagnostik Bölümü’nün satışları da %3 oranında yükselerek 12.9 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşti.

Şirketin yıl boyunca gösterdiği güçlü performans, ilaç bölümünde özellikle onkoloji, MS ve hemofili alanlarının; diagnostik bölümünde ise immünodiagnostik çözümlerin öncülüğünde gerçekleşti.

 

 

‘Portföyümüzü canlandırmada kaydettiğimiz ilerleme, yeni döneme de etki edecek’

Grubun 2019 yılında elde ettiği sonuçları yorumlayan Roche Grup CEO’su Severin Schwan, “Roche olarak 2019’da oldukça başarılı operasyon sonuçları elde ettiğimizi söylemek isterim. Onkoloji alanında iki yeni tedavi seçeneğimizin pazara sunulması ve diğer iki tedavimizin ise yeni endikasyonlarının onaylanması, aynı zamanda da nöroloji alanında yeni tedavi çözümümüz için öncelikli inceleme sürecinin başlatılmasından dolayı memnuniyet duyuyorum. Portföyümüzü canlandırma yolunda elde ettiğimiz ilerlemeye bakarsak Roche’un önümüzdeki dönemde büyüme için çok doğru bir noktada olduğunu söyleyebilirim. 2020 yılında da ciromuzun düşük ila orta tek haneli artış göstermesini bekliyoruz” diye açıkladı.

 

Gen tedavisi alanında yeni bir satın alma

Roche 2019 yılında da, kişiye özel tanı ve tedavi hizmetleri stratejisini daha da geliştirmek için yeni iş birliği anlaşmalarını sürdürdü. Satın alma süreci Aralık ayında tamamlanan Spark Therapeutics, Inc. (Spark Therapeutics) ile Roche, gen tedavisi alanında güçlü bir ortaklığa imza atmış oldu.

 

Spark Therapeutics, araştırmalarını sürdürdüğü gen tedavisi portföyüyle, insan genomu ve genetik anormalliklerin daha iyi anlaşılmasına odaklanıyor. Böylelikle hiçbir tedavinin bulunmadığı veya yalnızca palyatif tedavilerin mevcut olduğu hastalıklarla mücadele eden hastaların yaşamlarında olumlu değişiklik yapabilecek uzun süreli etki sağlamayı amaçlıyor.

 

2020 yılı öngörüleri

 

2020’de sabit kur cinsinden düşük ila orta tek haneli satış artışı bekleyen Roche, hisse başına kazancını da sabit kur cinsinden ciro artışına paralel olarak artırmayı hedefliyor. Şirket ayrıca bu yıl İsviçre Frangı cinsinden daha da yüksek temettü artışı gerçekleştirmeyi öngörüyor.

 

Roche Hakkında

İnsanların yaşamlarını iyileştiren bilimsel ilerlemelere odaklanan Roche, ilaç ve tanı araçları alanında öncü global şirketler arasında yer almaktadır. Her hastaya doğru tedaviyi en doğru şekilde verme stratejisi, İlaç ve Diagnostik’in gücünü aynı çatı altında toplayan Roche’u, kişiselleştirilmiş sağlık hizmetleri alanında lider haline getirmiştir.

 

Roche; onkoloji, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve nöroloji konularında tam anlamıyla farklılaşmış ilaçlara sahip, dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketidir. Roche ayrıca in vitro diagnostik ve doku bazlı kanser tanısında da dünya lideri olup, diyabet yönetiminde öncüdür.

1896 yılında kurulan Roche, hastalıkları önlemenin, teşhis ve tedavi etmenin ve topluma sürdürülebilir bir katkıda bulunmanın daha iyi yollarını bulmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir. Şirket ayrıca, ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalışarak hastaların tıbbi yeniliklere erişimini artırmayı da amaçlamaktadır. Roche tarafından geliştirilen ve aralarında yaşam kurtaran antibiyotiklerin, antimalaryallerin ve kanser ilaçlarının da yer aldığı 30’dan fazla ilaç, Dünya Sağlık Örgütü’nün Model Temel İlaç Listesi’nde yer almaktadır. Roche, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) 11 yıl arka arkaya İlaç Endüstrisinde en sürdürülebilir şirketlerden biri olarak seçilmiştir.

Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Roche Grubu, 2019 yılı itibariyle 100’ün üzerinde ülkede yaklaşık 98 bin çalışanıyla faaliyet göstermektedir. 2019 yılında Ar-Ge çalışmalarına 11.7 milyar İsviçre Frangı yatırım yapan Roche’un cirosu 61.5 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşmiştir. Roche Grubu Amerika’da bulunan Genentech’in tamamına, Japonya’da bulunan Chugai Pharmaceutical şirketinin de çoğunluk hissesine sahiptir. Ayrıntılı bilgi için www.roche.com adresini ziyaret ediniz.

Bu açıklamada kullanılan veya bahsedilen tüm ticari markalar yasalarla korunmaktadır.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.