Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-03 09:29:00

Kadın çalışanlar başarıyı artırıyor

Sodexo Türkiye çalışanlarının yüzde 50’sini kadınlar oluşturuyor.

 

İş odağına insanı alarak bireylerin yaşam kalitelerini artırmak misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, tüm dünyada insan kaynakları politikalarını cinsiyet dengesini gözeterek belirliyor. Özellikle yönetim seviyesindeki etkin kadın çalışan oranı ile dikkat çeken Sodexo Türkiye’nin icra kurulu üyelerinin yüzde 33’ünü kadınlar oluşturuyor. Bu ortalama ile Sodexo Türkiye, genel Türkiye ortalamasının çok üzerinde yer alıyor.

 

Kadınların iş hayatında yüreklendirilmesi gerekiyor

 

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanı Eda Uluca Özcan : “Sodexo Türkiye olarak biz de kadın istihdamı konusunda Türkiye’de çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzaladık. Bu prensipleri şirketimizde uygulayarak kadınların iş hayatındaki konumlarını güçlendirmeye ve onları cesaretlendirmeye devam ediyoruz. Bugün Sodexo Türkiye’de kadın çalışanlarımızın oranı yüzde 50, İcra Kurulu üyelerimizin ise yüzde 33’ü kadın. Türkiye ortalamasına bakıldığında bu rakamlar oldukça yüksek. Kadın istihdamının yüksek olması iş süreçlerinin de sağlıklı yönetilmesine katkı sağlıyor. Kadın bir lider olarak, ben de çeşitli çalışmalara katılıyorum. Yönetim kurulları başta olmak üzere her kademede kadın çalışan oranının artmasını destekliyorum.

Kadınların yeteneklerini geliştirmesi, deneyim kazanması ve en üst düzeyde değer görmesi için bizim gibi işverenlere çok önemli görevler düşüyor. Kadınlar cinsiyetlerine bağlı olarak iş hayatındaki kariyer gelişimlerini engelleyecek bazı zorluklarla karşılaşabiliyorlar. Ancak görüyoruz ki kadınların aktif olarak yer aldığı şirketlerde başarı oranı oldukça yüksek. İşverenler bunu göz önünde bulundurarak cinsiyet dengesine önem vermeli. Kadın çalışan sayısını artıran birçok şirketin daha başarılı olduğu bir gerçek.”

 

Verimlilik ve karlılık için cinsiyet dengesi şart

Hem globalde hem de Türkiye’de çeşitli araştırmalar yapan Sodexo, iş yerinde ideal cinsiyet dengesi oranı olan yüzde 40-60’ı sağlayan şirketlerde daha yüksek çalışan ve müşteri bağlılığı olduğunu, faaliyet karlılığının daha fazla ve iş kazalarının daha az yaşandığını tespit etti. 2009 yılında, Sodexo Global tarafından 21 millet ve 34 kadın-erkek liderden oluşan SWIFT (Yeni adı SoTogether) isimli grup 2025 yılına kadar şirketlerde yüzde 40-60 cinsiyet dengesini sağlamak ve kadınları kariyer yolculuklarında desteklemek üzere çalışmalarını sürdürüyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.