Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-21 15:35:38

Bahar Bayramı Galası'nda yeni teknolojilerde ilklere imza atılacak

Çin Medya Grubu (CMG) tarafından hazırlanan 2023 Bahar Bayramı Galası bu akşam izleyicilerle buluşacak.

Galanın program listesi dün açıklandı. Galada, şarkılar, danslar, operalar, Xiangsheng, skeçler, dövüş sanatları ve akrobasi gibi birçok program yer alacak.

Gala, Beijing saatiyle 20.00’de CMG’ye bağlı 9 televizyon kanalında, 10 radyo frekansında ve 6 yeni medya platformunda eş zamanlı olarak canlı yayınlanacak.

Bu yılki Bahar Bayramı Galası’nda 4K/8K, AI ve XR gibi yeni teknolojilere başvurulacak ve “düşünce, sanat, teknoloji”nin entegrasyonu gerçekleştirilecek.

Dünya genelindeki Çinliler için bir ideolojik, sanatsal, teknolojik ve izlemeye değer bir görsel ziyafet sunulacak.

Bu yılki Bahar Bayramı Galası’nda teknolojik yeniliklerin uygulanmasında birçok atılıma ve ilke imza atılacak. İlk kez “8K ultra yüksek çözünürlüklü, üç boyutlu parlak ses” canlı yayın gerçekleştirilecek ve Çin’in bağımsız olarak geliştirdiği 8K ultra yüksek çözünürlüklü kamera ilk kez kullanılacak. Gerçeğe yakın bir sanal sahne oluşturmak için XR ve AR gibi son teknolojilerden yararlanılacak. 5G bulut bağlantı teknolojisi ile buluttan sahneye bir köprü kurulacak. Ultra yüksek çözünürlüklü çekim sistemi ve akıllı çerçeve ekleme algoritması üst üste bindirilecek.

Öte yandan, Çin’in Bahar Bayramı yaklaşırken Rusya’nın başkenti Moskova’daki Ostankino TV Kulesi “Çin kırmızısı”na bürünürken, CMG tarafından hazırlanan Bahar Bayramı Galası’nın logosu ilk kez Avrupa’nın en yüksek binası olarak bilinen kulede yer aldı.

Bahar Bayramı Galası’nın tanıtım videosu dün New York’taki Empire State Binası'nda da gösterildi.

Bunun yanı sıra, Bahar Bayramı Galası’nın tanıtım videosu dünya çapında bin 600’den fazla açık hava büyük ekranda ve sinema ekranında gösterildi. Dünyadaki birçok simgesel yapı da bayram temalı ışık gösterileriyle aydınlatıldı.

CMG Bahar Bayramı ışık gösterisi, dünyanın en yüksek binası olan Burc Halife’yi art arda dört yıldır süslerken, Bahar Bayramı Galası’nın tanıtım videosu da üç yıldır Dubai Uluslararası Havalimanı’nda gösteriliyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.