Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-04 13:12:00

Yörsiad yıkıcı İnovasyonlar konuştu

YÖRSİAD üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantı 'Yıkıcı İnovasyonlar' başlığı altında düzenlenirken, yeni ekonomi dönemi başta olmak üzere, dijital dönüşüm ve dijital dönüşümde yapılabilecekler, yapay zeka, kripto paralar, blok zincirler toplantının ana konusunu oluşturdu.

Başkan M.Aykut Ege teşekkür etti

YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege yaptığı açıklamasında, dernek olarak yoğun bir dönem geçirdiklerini belirterek, konuk Erkin Şahinöz'e teşekkür etti. Başkan Aykut Ege “Değerli konuşmacımız Erkin Şahinöz bizleri kırmadılar ve toplantımıza konuk oldular. Burada ekonomideki yeni dönem ve gelişmeleri ile özellikle dijital dönüşüm ve dijital dönüşümde yapılabilecekler konusunda düşüncelerini etkin bir anlatımla öğrenmiş olduk. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İnovasyon gücüne ihtiyaç duyulacağı yeni bir dönem içindeyiz!

Ekonomist Erkin Şahinöz YÖRSİAD üyeleri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getrierek, ekonomideki gelişmeleri anlattı. Artık dünyada kas gücünün yerini inavasyon gücünün aldığını dile getiren Şahinöz “İnsanın kas gücüne artık çok fazla ihtiyaç duyulmayacağı, zihin gücüne, akıl gücüne, inovasyon gücüne ihtiyaç duyulacağı yeni bir dönem içindeyiz. Bu konuda geç kalmamız gerekiyor” dedi.

Ülkemizde ortalama şirket ömrümüz 12 yıl. Bunun uzatılması lazım!

Erkin Şahinöz, “ Ülkemiz maalesef endüstri 1.0’ı, 2.0’ı, 3.0’ı kaçırmış bir ülke. Yeni bir Dünya düzenindeyiz. Bu yeni Dünya düzeninde şirket modellerini geçtim, kişiler olarak nasıl rekabet edeceğiz? Kendimize hangi alanlarda yatırım yapmalıyız? Hangi yetkinliklerimizi öne çıkarmalıyız? Ülkemizde ortalama şirket ömrümüz 12 yıl. Bunun uzatılması lazım. Rakiplerimiz ile çok daha dişli bir şekilde mücadele edelim”

Artık aracı yok!

Artık aracının olmadığı yeni bir dönem yaşandığını da verdiği örnekler ile anlatan Şahinöz “ Dünyada en çok bilinen Amazon markası Dünya’nın en büyük kitapçısı ama kitap dükkanı yok. Uber Dünya’nın en büyük taksi hizmetini veren kuruluş ama taksisi yok.  Airbnb Dünya’nın en büyük otel hizmetini sağlayan kuruluşlardan biri, gayrimenkulu yok. Bu örnekler dünyanın geldiği noktayı en iyi şekilde anlatıyor” diye onuştu.

Başkan M.Aykut Ege, Toplantı sonrası konuk Erkin Şahinöz’e bir teşekkür plaketi ve Yörüklerin simgesi Keyfiye sundu. Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.