Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-05 02:14:00

Dow Jones’ta 1.173 puanlık sıçrama

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin piyasa yanlısı adaylarından eski başkan yardımcısı Joe Biden’in galibiyetle çıkması, Wall Street'te ralli yaşanmasına neden oldu. 

Dow Jones endeksi günü yüzde 4.5 ile 1.173 puan sıçrayarak 27.091 puana çıkarak tamamladı. S&P 500 endeksi yüzde 4.2 ile 127 puan çıkarak 3.130 puana yükselirken, Nasdaq endeksi yüzde 3.9 artıya geçerek 9.018 puana çıktı.. 

Koronavirüs cephesinde ABD'de yaşamını yitirenlerin sayısı 11'e çıkarken, Kongre'de salgın ile mücadele için 8.3 milyar dolarlık fon ayırma kararı alındı. IMF Başkanı Kristalina Georgieva da, Fon'un koronavirüs salgınına karşı 50 milyar dolarlık bir paket uygulayacağını açıkladı.

Wall Street'teki yükselişin temel nedeni ise, Demokrat Parti'nin Başkan adayının belirlenmesi için yapılan ön seçimlerin en önemlilerinden biri olan 'Süper Salı'dan Barrack Obama döneminin başkan yardımcısı Joe Biden'in galibiyetle çıkması oldu.

Biden, ülkenin en büyük ikinci eyaleti Teksas'ın da bulunduğu 9 eyalette, en yakın rakibi Verment senatörü Bernie Sanders'ı geçerek, parti içinde en yüksek delege sayısına ulaştı

Biden'in, sosyalist görüşleriyle bilinen ve iş dünyası tarafından seçilmesine soğuk bakılan Bernie Sanders’in önüne geçmesi küresel piyasalarda olumlu karşılandı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.