Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-22 08:52:00

Küresel piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: Salgının seyrine yönelik öne çıkan endişelerle karışık seyir izledi

Dün ABD piyasaları Euro Bölgesi’nde 750 milyar euroluk kurtarma fonunun kabul edilmesi ve beklentiden güçlü gelen Coca Cola ve IBM bilançolarının desteğiyle güne alıcılı başlangıç yapmıştı. Ancak ilerleyen saatlerde, vaka sayılarında endişe verici artışın beraberinde Başkan Trump’ın salgının seyrinin iyileşmeden önce daha kötüleşeceğini ifade etmesi sonrası öne çıkan korkularla ABD endeksleri karışık seyirle günü tamamladı. Dün itibarıyla salgın 3,8 milyondan fazla Amerikalıya bulaştı ve en az 141.118 kişinin ölümüne sebep oldu. Ayrıca Teksas ve Florida’da da Pazartesi günü yedi günlük hareketli ortalamaya bağlı günlük koronavirüs ölümleri ABD'de 34 eyalette hastaneye yatışlar artmaya devam etmesiyle rekor yüksek seviyede gerçekleşti. Nasdaq endeksi, teknoloji sektörü hisselerinde görülen satışların etkisiyle %0,81 düşüşle 10.680,36 puandan kapanırken, Dow Jones endeksi %0,60 yükselişle 26.840,40 puan seviyesinden günü tamamladı. S&P 500 endeksi de %0,17 artışla 3.257,30 puandan kapandı. Bilançolar tarafında, Lockheed Martin'in hisse başına karı ikinci çeyrekte yıllık bazda 5 dolardan 5,79 dolar seviyesine yükselerek beklentinin üzerinde gerçekleşti. IBM’in de net karının bu dönemde beklentilerin üzerinde gerçekleşmesiyle hissede yükselişler %5’i aştı. Coca-Cola’nın net karının ise bu dönemde yıllık bazda %33 gerilemesine karşın hem beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşmesi hem de şirketin normalleşme sürecinin etkisiyle ileriye dönük iyimser beklentilerde bulunduğunu ifade etmesiyle hisse %1 yükseldi. Bugün ABD’de Microsoft, Tesla, Chipotle Mexican Grill, CSX ve Las Vegas Sands’in bilançoları takip edilecek

Avrupa’da fiyatlamalar: Kurtarma fonu görüşmelerine ilişkin beklentilerle genel olarak alıcılı seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları, Euro Bölgesi liderlerinin 750 milyar euro tutarındaki kurtarma fonu üzerinde anlaşmaya varmaları ve ABD’de beklentiden güçlü gelen bilançoların yarattığı iyimserlikle alıcılı seyir izledi. DAX endeksi %0,96 yükselirken, CAC 40 endeksi %0,22 artıda kapandı. FTSE 100 endeksi ise %0,13 yükseldi. Sektörler tarafında bankacılık sektörü hisseleri %3,1 yükselirken, temel kaynaklar sektörü hisseleri %1,2 geriledi.

Asya’da fiyatlamalar: Çin piyasaları Trump’ın demeciyle pozitif ayrışıyor

Bu sabah Asya piyasalarında, genel olarak karışık seyir görülüyor. Bu doğrultuda, Nikkei endeksi Japonya imalat PMI verisinin Temmuz ayında düşüşünü 13. aya taşımasının etkisiyle %0,63 ekside. S&P ASX 200 endeksi ise %1,47 düşüş kaydediyor. Shangai endeksinde ise yükselişler Başkan Trump’ın ABD’nin aşı konusunda Çin ile işbirliği yapabileceğini ifade etmesinin etkisiyle %1’i aşıyor. Hang Seng ve KOSPI endeksleri %0,13 ekside.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.