Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-08-22 18:24:00

Ham petrol gün sonu değerlendirmesi



Küresel tarafta son zamanlarda ticaret savaşları cephesinde ABD'nin, Çin'e uygulamayı planladığı tarifeleri ertemiş olması gerginliğin bir miktar azalttı. Bununla birlikte Çin Ticaret Bakanlığı'nın, ABD'nin şuan için ertelediği bu tarifelerin hayata geçmesine karşı ticaret savaşının tekrar alevleneceğini ve Çin'in bu durum karşısında zararını telafi etmeye yönelik yaptırım kararı alacağını vurguladı. Bu durum ise ilerleyen günlerde ticaret savaşları cephesinde tekrar gerilimlerin tırmanmasına neden olabilecekken petrol fiyatlarında bu beklenti tepki satışlarını beraberinde getirdi.

Ortadoğu Bölgesi'nde yaşanan gelişmelerden özellikle Libya bölgesinde çatışmaların yaşanmasının yanı sıra ABD-İran arasında süre gelen krizin devam etmesi düşüş hareketini sınırlıyor. Ticaret Savaşları ve Ortadoğu Bölgesi'nde yaşanan gelişmeler ilerleyen dönemde petrol fiyatları üzerinde belirleyici unsur olarak görülmekte.

Bu arada İngiliz kaynaklara göre İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) anlaşma olmadan ayrılmasından dolayı acil petrol rezervleri üzerinde olumsuz etkisi olacağını raporlandı. Günün devamında önemli bir veri akışı bulunmazken küresel risk unsurlarından Ticaret Savaşları, İran Nükleer Anlaşması, Ortadoğu Bölgesi'ne yönelilk gelebilecek haber akışları emtia üzerinde etkili olabilir.

Teknik olarak baktığımızda ise 60.00 doların üzerinde işlem gören emtiada yukarı yönlü atakların hız kazanması halinde 60.75, 61.40, 61.90 ve 62.25 direnç seviyeleri takip edilebilir. Aksi yönde aşağı yönlü atakların derinleşmesi durumunda 58.85, 58.50, 58.10 ve 57.75 destek seviyeleri tekrar gündeme gelebilir.



Işık Menkul Değerler

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.