Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-25 21:46:00

Bakan Koca: ''Üniversitelere 50'şer bin malzeme gönderildi''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı basın açıklamasında üniversitelere 50'şer bin medikal malzeme gönderildiğini söyledi.
Son günlerde konuşulan sağlık çalışanlarının yeterli ekipmana ulaşamadığı iddialarına Bakan Koca'dan yanıt geldi. Özellikle N95 tip maske üretiminde meslek liselerinde de üretime başlandığını belirten Koca, vatandaşların ve sağlık çalışanlarının malzemesiz bırakılmayacağını ifade etti. Bakan Koca, ''Maske üretimi konusunda ülkemiz yeterli kapasiteye sahip. Bunu istismar eden çok sayıda satıcımız oldu, önce 14 kuruşa aldığınız bir maskeyi 3 liraya alamadığımız dönemleri gördük. Bu anlamda bir takım operasyonlar yapıldı. Çok sıkı tedbirler aldık. Şimdi bir çok yerde maske üretimi yapılıyor. Meslek liselerini harekete geçirdik. Bu konuda halkı istismar edenlere asla fırsat vermeyeceğimizi, hekim ve sağlık çalışanlarımızı malzemesiz bırakmayacağımıza emin olun'' diye konuştu.

Bakan Koca, N95 tipi maskeyi herkesin kullanmasına gerek olmadığını söyledi. Koca, ''N95 tipi maskenin hasta ile daha yakın temastayken kullanılması gerektiğini biliyoruz. Özellikle hasta entübe edilirken veya hastadan numune alındığı dönemde kullanılması gerekiyor. N95, siz hastaysanız temas ettiğiniz kişiyi koruyan bir maske de değil. Bu dönemde vatandaşlarımızı ve çalışanlarımızı asla malzemesiz bırakmak istemiyoruz bunun için de her türlü kavgaya hazır olacağımızı bilmiş olun'' dedi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.