Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-03 19:56:00

İstanbul yeni haftaya yağışlı hava ile girecek

AKOM’un paylaştığı son verilere göre il genelinde devam eden sağanak şeklinde görülen yağışlar, hafta başında da etkisini gösterecek. AKOM, kentin baraj doluluk oranını %68’ler seviyesinde olduğunu açıkladı.

İBB AKOM yaptığı açıklamada, yer yer gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde görülen yağışların, Pazartesi (Yarın) ilk saatlerden (00:00) itibaren etkisini arttıracağı ve akşam saatlerine (18:00) kadar il genelinde kuvvetli sağanak (20-50kg/m2 arası) yağış geçişlerinin yaşanacağı tahminini paylaştı.

Serin ve yağışlı havanın hafta boyunca aralıklarla etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

 


SU KULLANIMINDA TASARRUFLU OLUNMALI

AKOM, paylaştığı “6 Aylık Hava Tahmini Raporu”nda İstanbullulara su kullanımını konusunda tasarruflu olunması yönünde çağrıda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, Nisan ayının son haftasına kadar mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları nedeni ile yağışlar mevsim normallerinin %22 altında gerçekleşti. Yaz ayları başlarken, geçmiş yıllarda %85-90’lar seviyesinde olan baraj doluluk oranları hali hazırda %68’ler seviyesinde seyretti.

Mayıs ayının ilk yarısı tropikal (ılık ve yağışlı), ikinci yarısının ise yaz havasında yaşanması beklenirken, yağışların %75 ihtimalle mevsim normalleri üzerinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.


Kaynak:İBB Basın Danışmanlığı
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.