Reklam
Tarih : 2026-09-25 18:17:54

Bakan Yumaklı: Çömlekköy Barajı ve Sulaması için 4 milyar liralık yatırım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Edirne’nin tarımsal üretimine katkı sağlayacak Çömlekköy Barajı ve Sulaması projelerine ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çömlekköy Barajı ve Sulaması’nın Edirne’nin tarımsal üretimi için 4 milyar liralık yatırım olduğunu belirtti.

Barajın maliyetinin 1,3 milyar lira, sulama projesinin bedelinin ise 2,7 milyar lira olduğunu aktaran Yumaklı, projelerin inşasının hızla devam ettiğini ifade etti.

Yumaklı, hedeflerinin barajı 2028 yılında tamamlamak ve ardından 56 bin 500 dekar araziyi sulama suyuyla buluşturmak olduğunu belirterek, “Suyun bereketiyle üreten Edirne için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.