Bakan Yumaklı, “İklim Kanunu’nda yapay etle ilgili tek bir kelime dahi bulunmamaktadır. Bakanlığımızın gündeminde yapay et hiçbir zaman olmamıştır,” ifadelerini kullandı. Son günlerde “hayvancılığın sona ereceği” ya da “üreticilere izin verilmeyeceği” yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.
Şap hastalığına karşı mücadele kapsamında 11 milyondan fazla aşının sahaya sevk edildiğini belirten Yumaklı, aşılama çalışmalarının devam ettiğini ve hayvan pazarlarının peyderpey açılmaya başlandığını açıkladı.
Bazı kişilerin sosyal medya üzerinden “aşı yaptırmayın, hayvanlar kasıtlı olarak hasta ediliyor” gibi iddialarla üreticileri aldattığını ve bu bilgilerin tamamen asılsız olduğunu ifade eden Yumaklı, dolandırıcılık amacı taşıyan bu tür girişimlere karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
Ayrıca bazı fırsatçıların, “İklim Kanunu nedeniyle hayvanlarınızı ucuza satmak zorunda kalacaksınız” diyerek üreticileri düşük fiyatla hayvanlarını satmaya ikna etmeye çalıştığını belirten Bakan Yumaklı, bu durumu organize dolandırıcılık faaliyeti olarak değerlendirdi.
Bakan Yumaklı “Son 23 yılda hayvancılığa 491 milyar TL destek sağladık” dedi. Yumaklı, genç ve kadın üreticiler ile küçük aile işletmelerine öncelik verilen Hayvancılık Yol Haritası kapsamında desteklerin sürdüğünü hatırlattı.
Bakan Yumaklı, vatandaşların en doğru bilgilere Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerinden ulaşabileceklerini belirterek, sosyal medyada yayılan söylentilere ve asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Yumaklı dolandırıcılık girişimleriyle karşılaşan vatandaşların ise adli mercilere başvurmaları çağrısında bulundu.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.