Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsviçre’nin Davos kasabasında gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu kapsamında, Barış Kurulu’nun imza törenine katıldı.
Bakan Fidan, kurulun amacı ve Türkiye’nin bu süreçteki kararlılığına ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanımızın da kurucu üye olarak yer aldığı Barış Kurulu, Gazze halkının uzun süredir maruz kaldığı acıların giderilmesi, insani ihtiyaçlarının karşılanması ve bölgede kalıcı, kapsayıcı bir barışın tesis edilmesi açısından tarihi bir imkan sunmaktadır” dedi.
Kurulun hedeflerine ve bölge halkıyla kurulacak dayanışmaya değinen Fidan, "Barış Kurulu’nun Gazzelilerle omuz omuza çalışarak Gazze’nin geleceğini şekillendireceğine, bölgenin yeniden ayağa kalkmasına ve barışın kök salmasına güçlü bir katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Fidan, açıklamasını “Bu inançla, Gazzelilerin sesinin duyulduğu, haklarının güvence altına alındığı ve barış içinde yaşayabilecekleri bir geleceğin mümkün olduğuna dair irademizi ortaya koyuyoruz” sözleriyle tamamladı.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.